Persediaan Kematian

Kalau kita nak pergi bercuti mesti kita fikirkan banyak benda fikirkan nak nak kena kemas apa. baju apa nak kena bawa, berapa helai nak bawa, berapa duit nak kena kumpu,l kalau ada kecemasan apa kita kena buat dan sebagainya.

Sekarang cuba anda bayangkan kalau anda kan pergi bercuti dekat satu tempat yang sangat lama iaitu selama-lamanya,tapi anda tak tahu bila anda nak pergi.

Itulah kematian. Sesuatu perkara yang pasti semua orang akan pergi. Sama ada muda. tua, usia yang masih muda, ataupun usia yang sudah pun jadi warga kemas, ajal itu pasti.

Jadi kalau kita nak pergi bercuti pada satu tempoh yang kejap pun kita dah kelam-kabut difikirkan perkara yang pasti apa yang kita perlu buat inikan pula perkara yang kita akan tinggal selama-lamanya.

Sudah tentu persediaan yang kita perlu buat adalah persediaan yang paling tersusun dalam hidup kita. Namun begitu beberapa ramai je yang sanggup habiskan masa mengingati mati dan merancang persediaan mereka. Oleh itu kita perlulah merancang persediaan untuk kematian dengan elok. Tonton perkongsian ini untuk ketahui persediaan yang anda lakukan dan hidup anda.

(Visited 46 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *